Home Magazín Podzimní menu aneb co jíst, abychom se vyhnuli nemocem?

Podzimní menu aneb co jíst, abychom se vyhnuli nemocem?

by No name
0 comment

Vyživit a prohřát své tělo, to je úkolem podzimního jídelníčku. Jak se ale projíst ke zdraví? Stačí nám držet se pár principů, které jsou lehce uplatnitelné a díky kterým bude naše tělo v nejlepší kondici.

Vyhněte se častým chybám

I když poslední studie ukazují, že mléko nemá na náš organismus během podzimu žádný zásadní vliv a není tak nutné se mu vyhýbat, mnozí z nás pociťují jistou zahleněnost, která se v případě jezení mléčných produktů stupňuje. Pokud pozorujete podobné příznaky nebo trpíte na akné, je dobré mléčné výrobky ze svého jídelníčku pro podzimní období vyřadit. Totéž byste měli udělat i u dalších potravin, které vám nedělají příliš dobře, aby vaše tělo bylo v co nejlepší kondici.

Vsaďte na sezónní potraviny

Podzim s sebou nese mnoho skvělých potravin, které by byla škoda nezařadit do jídelníčku. Patří mezi ně sezónní zelenina a ovoce, jako jsou dýně, jablka, kadeřávek nebo třeba červená řepa. Zpracujte co nejvíce darů přírody a užijte si je na talíři do sytosti. Pokud vám zbydou zásoby, můžete z nich udělat kompoty nebo je zmrazit. Mražené ovoce přijde vhod po celý rok jak do dezertů, tak i do různých omáček.

Ohřejte se zevnitř

Chladné počasí proměňuje i náš jídelníček a letní saláty vystřídají zahřívací pokrmy, jako jsou polévky, kari nebo variace na indickou kuchyni. Zimní období je ideální i pro těžší jídla, proto se nebojte do svého jídelníčku zařadit i hotová jídla, mezi které patří svíčková a jiné.

Své udělá i koření, jako je zázvor, hřebíček, kardamom nebo třeba skořice, které se hodí nejen do pokrmů, ale i do nápojů. Užijte si proto sezónu zázvorových čajů s medem a pravidelně doplňujte svůj pitný režim.

K dobrému jídlu patří pohyb

I když to možná ne všichni rádi uslyší, i v chladných měsících je nutné dopřávat si pravidelný pohyb. Pokud neholdujete posilovně, určitě oceníte pobyt na čerstvém vzduchu ve formě běhu nebo delších procházek. Ty udělají dobře nejen vašemu tělu, ale i duši, o kterou je dobré pečovat se stejným zápalem.

Zdravé tělo i duše nemusí být nedosažitelným cílem, stačí se držet jednoduchých rad a využít plný potenciál sezónních potravin. Vyzkoušejte je ve svém jídelníčku a uvidíte, že se budete cítit skvěle.

You may also like

Leave a Comment

iReportéři
iReporteri je zpravodajský magazín, který nabízí aktuální a poutavé zprávy z Česka i ze světa. Magazín je založen na spolupráci diváků a reportérů. 
iReporteri je tak unikátním projektem, který dává čtenářům možnost podílet se na tvorbě obsahu magazínu.

©  Publikace PR článků Press-Media.cz  |  All rights reserved